Rask levering / Sikre betalinger / Enkle returer

STORLAKSEN

  • 85,-

STORLAKSEN, eller Storlakseflua som den også kalles, har den fortsatt troverdigheten i behold...?Den har nemlig fått flere skudd for baugen de siste sesongene m


På lager
Artikkelnummer: 90
Leverandør: Håvard
Del

STORLAKSEN, eller Storlakseflua som den også kalles, har den fortsatt troverdigheten i behold...?

Den har nemlig fått flere skudd for baugen de siste sesongene med stadig dalende snittvekt på fangsten. Likevel - den fanger stadig de sølvblanke skapningene i rikt monn, men nå både store og små laks.

Bakgrunnshistoria

Å kalle en lakseflue for ”Storlaksen” er muligens både frekt og noe nesevist. Men saken er nå en gang sånn at flua ble gitt til en kar som hadde mista helt motet – fisket var like elendig som været. Bålet hadde sluknet og pølsene var bedervet. Kvinnfolk var det heller ikke å se snurten av. En aldri så liten hvit løgn var dermed nesten umulig å unngå. Som en god gjerning.

– ” Her har du ei hemmelig storlakseflua, så nu ska du få se…” 

Mønsteret hadde aldri før vært dyppa i vann. (med forbehold).

Den skrøna er jeg nok ikke den første som har servert, og like sikkert ikke den siste. Som oftest ender det vel uten særlig heder og ære – men denne flua har jaggu levd opp til navnet. Fiskeren fikk ikke mindre enn to flotte feite storlakser kommende døgn, mens fisket som sagt generelt var begredelig. Selv hadde jeg ikke napp om jeg husker rett. Flua har også senere levert 7-10 kiloser nærmest på løpende bånd. I ettertid ble det landet noen mellomlaks også, men smålaks beit på først de siste sesongene. Merkelig nok.

Nå er det sikkert ikke noe magisk over flua – det har vel mest med tro og tilfeldigheter å gjøre. Særlig vakker kan en vel heller ikke påstå at flua er.

Det som likevel er en smule spesielt er vingen. Den er svart – som alle kan se, men originalt hadde den vinge av noe krusete og en blanding av både stivere og mykere hår. Jeg vet ikke fra hvilket dyr det kom fra og nå er det tomt for den råvaren.